O proizvodu

Poštovani kupci,

Čestitamo na kupovini našeg proizvoda i zahvaljujemo se na povjerenju koje nam ukazujete. Nadamo se da ćete biti zadovoljni našim proizvodom i da ćete s njim provesti lijepe i ugodne trenutke sa vama dragim ljudima.

Toplo preporučujemo da potrošite malo vašeg dragocjenog vremena za čitanje ovog Uputstva kako bi se upoznali sa samim proizvodom.

Bit će nam veoma drago ako nađete vremena i popunite i dostavite nam anketni upitnik o zadovoljstvu kupca koji ćete naći uz ovo uputstvo. Vaše sugestije će nam biti dragocjene u poboljšanju kvaliteta i dizajna proizvoda.Proizvođač:
                             

UNIS – Udružene metalna industrija d.d. Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Materijali:               

Garnitura je izrađena od kombiniranih materijala metal i drvo.

Drveni dio – Ploče od drveta smrče ili jele druge klase debljine 27 ili 28 mm, sastavljene od standardnih letvica poprečno lijepljenih u presama kvalitetnim ljepilom za drvo D-4. Drvo je sušeno na 8-10% vlage i bez ispadajućih čvorova. Ploče su na uglovima i svim bočnim stranama zaobljene radijusom. Prije ugradnje ploče su brušene i lakirane UV lakom po svim površinama u jednom premazu. Lice ploče nakon grundiranja premazuje se u dva prolaza kako bi se radna površina što bolje zaštitila.

Metalni dio (noseći dijelovi) – Elementi okova (noseći dijelovi) izrađeni su od toplo-valjane trake debljine 2,0 i 2,5 mm, kvaliteta ST 32.2. Metalni dijelovi, izuzev bravice, su lakirani lakovima u prahu EP, za vanjsku upotrebu, elektrostatskim postupkom sa pečenjem laka na 186-2000C, što obezbjeđuje kvalitet u korištenju. Bravice za sastavljanje su pocinčane, što omogućava da budu korištene u dužem vremenskom periodu.

Namjena i korištenje:                

Vrtna oprema je namijenjena za vanjsku upotrebu u vrtu, dvorištima, terasama te za razne skupove, svečanosti i slično.

Kod konstrukcije i izrade proizvoda izvršeni su odgovarajući proračuni dozvoljenih opterećenja. Maksimalno opterećenje stola nebi smjelo prelaziti ukupno 250 kg, dok kod korištenja klupe treba voditi računa da je dozvoljeno istovremeno statičko opterećenje od maksimalno četiri osobe standardne težine (cca 320 kg). U svakom slučaju, proizvođač ne preuzima bilo kakvu odgovornost za korištenje proizvoda izvan predviđenih namjena i dozvoljenih opterećenja.

Kod rasklapanja stola i klupa posebno vodite računa da se sklopivi dijelovi pravilno i čvrsto uklope u bravicu. Iako su bravice predviđene da trpe velika opterećenja, preporučujemo da kod svakog korištenja provjerite njihovu funkcionalnost kako bi izbjegli neželjeno sklapanje stola ili klupe u položaju za korištenje.

Proizvod  je ispitan u eksploataciji i testiran  u Zavodu za namještaj i drvene proizvode na Šumarskom fakultetu  Sveučilišta u Zagrebu. Proizvod je zadovoljio na uvjete kakvoće prema
Pravilniku o obvezatnom ispitivanju namještaja i dijelova namještaja te uvjetima koje moraju zadovoljiti pravne osobe ovlaštene za ispitivanje tih proizvoda (NN 63/95 i HRN D.E2.104). Ispitivanje izvršeno na: izdržljivost-trajnost,otpornost površine, kakvoću materijala i izrade.(Skupno izvješće  o ispitivanju  br.0945-10 i br.0946-10 od 29.11.2010.god)

Održavanje:                              

Vaša garnitura ne zahtijeva posebnu pažnju kod održavanja. Izbjegavajte upotrebu na kiši ili u drugim ekstremnim uslovima. Ako se polije vodom ili drugom tekućinom preporučujemo da to odmah obrišete suhom krpom. Ploče stola i klupa ćete svakako čistiti nakon svakog korištenja izbjegavajući agresivna hemijska sredstva koja bi mogla oštetiti lak. Metalne dijelove s vremena na vrijeme prebrišite vlažnom krpom uz upotrebu standardnih sredstava za pranje lakiranih površina, te nakon toga posušite.

Prilikom manipulacije dijelovima garniture (rastavljanje, sastavljanje, odlaganje) preporučujemo rukovanje uz normalnu pažnju. Bravice za sastavljanje redovno provjeravajte kako bi se kontrolisala elastičnost opruga i funkcionalnost dijelova za zatvaranje. Ako je to potrebno, opruge i zglobove na bravici povremeno podmažite sredstvom za čišćenje i podmazivanje.

Kod odlaganja izbjegavajte udarce u tvrde površine koji bi mogli dovesti do oštećenja laka ili samih materijala. Odlaganje garniture na duži period (preko zime) vršite u suhim prostorijama i u sklopljenom položaju. Preporučujemo da dijelove garniture odlažete u horizontalnom položaju kako bi se izbjegla ugibanja i krivljenja.

Namještaj uvijek sušiti ako je  mokar ili vlažan.Preporučujemo  premazivanje namještaja vanjskim lazurom 2 ili 3 puta   godišnje ,ovisno o vremnskim uvjetima.Tretiranje se može vršiti i sa odgovarajućom specijanom mješavinom rastvora  na bazi voska i biljnih masti.

Garancije:                                

Proizvođač daje garanciju za ispravno funkcionisanje proizvoda u periodu od šest mjesec računajući od dana kupovine. U slučaju reklamacije u ovom periodu obratite se vašem prodavcu koji će vam dati sve potrebne informacije o postupku i rokovima za rješavanje reklamacije.

Za reklamaciju će vam biti potreban ovjeren račun o kupovini i garantni list koji ste dobili uz ovo Uputstvo, pa preporučujemo da iste pažljivo čuvate.

Garancija isključuje :

  • oštećenja i kvarove na proizvodu nastale nepravilnom upotrebom,
  • oštećenja nastala neadekvatnim održavanjem i skladištenjem proizvoda,
  • oštećenja  nastala upotrebom garniture na neravnom terenu,
  • oštećenja nastala  uz statičko i dinamičko preopterećenje  stolova i klupa,
  • mehanička oštećenja nastala manipulacijom i neadekvatnim čišćenjem ,
  • oštećenja nastala  korištenjem u vlažnom prostoru ili na  kiši,

Rok upotrebe:

Rok upotrebe proizvoda  nije ograničen

            Stoga još jednom ponavljamo važnost pridržavanja naprijed navedenih uputa.

Zahvaljujemo na  povjerenju


 


Vaša korpa

Dobrodošli, Gost

Broj proizvoda: 0
Ukupan iznos:  0.00 KM
prijava Prijava